Görülmüştür’ün vizyon takvimi devam ediyor

Sinopsis

Görülmüştür; fotoğrafta gördüğü bir kadını takıntı haline getiren genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Zakir, bir cezaevinde mektup okuma komisyonunda çalışmaktadır. Hayatını mahkumlar arasına geçiren Zakir, hükümlülere gelen mektupları okumakla görevlidir. Her gelen mektup önce onun kontrolünden geçer. Mektuplarda yazılanlar cezaevi protokolüne göre bir sorun teşkil etmediği taktirde sahibine ulaşabilir. Mektupları kontrol ettiği bir gün, mektubun birinden çıkan bir fotoğraf Zakir’in dikkatini çeker. Fotoğraf, Selma adındaki genç ve güzel bir kadına aittir. Genç adam çok etkilendiği bu fotoğrafı çalmaya karar verir. Ancak bir süre sonra olay basit bir hırsızlık olarak kalmaz. Selma zamanla Zakir için bir takıntı haline gelir.

Fragman

Filmin Künyesi

Filmin Adı: Görülmüştür
Türü: Dram
Dili: Türkçe
Süresi: 95 dak.
Vizyon Tarihi: 20 Eylül 2019
Çekim Tarihleri: Eylül – Ekim 2017
Yapım Şirketi: +90 Film Yapım
Görüntü Yönetmeni: Meryem Yavuz
Kurgu: Ali Aga
Ses Tasarımı: Kai Tebbel
Senaryo: Serhat Karaaslan
Yönetmen: Serhat Karaaslan
Oyuncular: Berkay Ateş (“Zakir”), Saadet Işıl Aksoy (“Selma”),
İpek Türktan Kaynak: (“Emel”), Füsun Demirel (“Anne”)
Erdem Şenocak: (“Kenan”), Müfit Kayacan (“Adnan”),
Banu Fotocan: (“Emel”)

Ödüller:

54.Karlovy Vary Film Festivali
– FEDEORA (Avrupa ve Akdeniz Film
Eleştirmenleri Federasyonu) – En İyi Film
38. İstanbul Film Festivali
– En İyi Senaryo (Serhat Karaaslan)
– En İyi Kurgu (Ali Aga)
30. Ankara Uluslararası Film Festivali
– Onat Kutlar En İyi Senaryo (Serhat Karaaslan)
– En İyi Erkek Oyuncu (Berkay Ateş)
– En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Füsun Demirel)
– Siyad En İyi Film

YÖNETMEN

Serhat Karaaslan – Biyografi & Filmografi

Serhat Karaaslan, Muş’un Varto ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni bitirdi ve ardından Kadir Has Üniversitesi’nde Film ve Drama Yönetmenliği üzerine yüksek lisans yaptı. Kısa filmleri Toronto, Locarno, Selanik, Montpeiller, Saraybosna, İstanbul, Ankara, Altın Portakal gibi festivallere katıldı ve yüze yakın ödül kazandı. Cannes Film Festivali Cinefondation Residence ve Berlinale Co-Production market’e seçilen ilk uzun metraj filmi ‘Görülmüştür’, 38. İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini, 30. Ankara Film Festivali’nde En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu (Berkay Ateş), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Füsun Demirel) ve SİYAD En İyi Film ödüllerini kazandı. Görülmüştür, uluslararası prömiyerini yaptığı 54. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenleri Birliği FEDEORA tarafından verilen En İyi Film ödülüne layık görüldü.

FİLMOGRAFİ

GÖRÜLMÜŞTÜR, 2019
– 54. Karlovy Vary Film Festivali
FEDEORA Avrupa ve Akdeniz Film Eleştirmenlerı Konfederasyonu En İyi Film
– 38. İstanbul Film Festivali
En İyi Senaryo
En İyi Kurgu
– 30. Uluslararası Ankara Film Festivali
En İyi Senaryo (Serhat Karaaslan)
En İyi Erkek Oyuncu (Berkay Ateş)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Füsun Demirel)
SİYAD En İyi Film
– 7.Duhok Uluslararası Film Festivali
En İyi Yönetmen
En İyi Senaryo
– 18. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali
!f Ulusal Jüri Özel Ödülü
– 26. Adana Altın Koza Film Festivali
Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu Ödülü
Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

DONDURMA (Kısa Film 2014)

– Dünya Prömiyeri: Toronto Uluslararası Kısa Film Ana Yarışma 2014
– Locarno Uluslararası Film Festivali, özel gösterim, 2015
– Sao Paulo Uluslararası Film Festivali Ana Yarışma, 2015
– Sofya Film Festivali, 2015
– Guanajuato Film Festivali, 2015
– Paris Sinematek, Cannes Cinefondation Gösterimleri, 2015
– Selanik Uluslararası Film Festivali, Balkan Seçkisi, 2014
– Doha Gençlik Film Festivali, 2014

Ödüller

– Ozu Uluslararası Film Festivali, Ozu Tatami Ödülü, 2014
– Maramures Uluslararası Film Festivali, Crossing Borders Ödülü, 2015
– İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, En İyi Film, 2014
– Nürnberg Film Festivali, En İyi Film, 2015
– Londra Kürt Filmleri Festivali, En İyi Film, 2015
– Yılmaz Güney Film Festivali, En İyi Film, 2015
– FEC Avrupa Film Festivali, Jüri Ödülü, 2015
– Boston Türk Filmleri Festivali, Jüri Ödülü, 2014

MUSA (Kısa Film, 2012)

– 67. Locarno Film Festivali, Özel Gösterim, 2014
– 53. Selanik Uluslararası Film Festivali, 2012
– 32. Montpeiller Film Festivali, 2012
– 27. Fribourg Film Festivali, 2012
-15. Brüksel Kısa Film Festivali, 2012
– Hisar Kısa Film Seçkisi 2012

Ödüller

– Frankfurt Türkiye – Almanya Film Festivali, En İyi Film, 2013
– Boston Türk Filmleri Festivali, En İyi Film,2012
– 8. Akbank Uluslararası Kısa Film Festival, Özel Mansiyon, 2012
– 32. İFSAK Kısa Film Yarışması, Jüri Özel Ödülü, 2012
– 6. Galatasaray Üniversitesi Sinepark Kısa Film Festivali, En İyi Oyuncu,2012
BİSİKLET (Kısa Film 2010)

Ödüller

– SİYAD En İyi Kısa Film, 2010
– 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Dijital Film Akademisi Ödülü,2010
– 9. Fas Akdeniz Kısa Film Festivali, Büyük Ödül, 2011
– 8. Altın Kayısı Erivan Uluslararası Film Festivali, Özel Mansiyon, 2011
– 10. St. Petersburg Film Festivali, Yeni Bir Sinema Dili Ödülü, 2011
– 26. Kélibia Uluslararası Film Festivali, Jüri Özel Ödülü, 2011
– 22. Ankara Uluslararası Film Festivali, En İyi Film, 2011
– 15. Boston Türk Filmleri Festivali, En İyi Film, 2010
– 16. Nürnberg Film Festivali, Jüri Özel Ödülü, 2011
– 10. Vannes Avrupa Cinema Buluşması,Coop Breizh Ödülü, 2011

Oyuncular

BERKAY ATEŞ (”Zakir”)
Filmografi:
Görülmüştür (2019)
Abluka (2015)
Yarım Kalan Mucize (2013)
Ödüller:
2019 Uluslararası Ankara Film Festivali
En İyi Erkek Oyuncu (Görülmüştür)
2015 Adana Film Festivali
Umut Veren Genç Oyuncu (Abluka)

 

SAADET IŞIL AKSOY (“Selma”)
Filmografi:
Görülmüştür (2019)
Saf (2018)
Sen Dünyaya Gelmeden (2012)
Başka Dilde Aşk (2009)
Şark Oyunları (2009)
Süt (2008)
Yumurta (2008)
Ödüller:
2007 Saraybosna Film Festivali
En İyi Kadın Oyuncu (Yumurta)
2007 Altın Portakal Film Festivali
Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü
2007 Valdivia Uluslararası Film Festivali
En İyi Kadın Oyuncu (Yumurta)
2008 Siyad En İyi Kadın Oyuncu
2008 Yeşilçam Film Ödülleri
Umut Veren Genç Kadın Oyuncu (Yumurta)
2008 Ankara Uluslararası Film Festivali
Umut Veren Genç Kadın Oyuncu (Yumurta)
2008 İsmail Dümbüllü Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu (Yumurta)
2009 Ankara Uluslararası Film Festivali
En İyi Kadın Oyuncu (Başka Dilde Aşk)
2009 Bursa İpek Yolu Film Festivali
En İyi Kadın Oyuncu (Başka Dilde Aşk)

İPEK TÜRKTAN KAYNAK (“Emel”)
Filmografi:
Görülmüştür (2019)
Son Çıkış (2018)
Borç (2018)
Kaygı (2017)
Bulantı (2015)

FÜSUN DEMİREL (“Anne”)
Filmografi:
Görülmüştür (2019)
Eski Köye Yeni Adet (2018)
Zer (2017)
Madımak: Carina’nın Günlüğü (2015)
İçimdeki İnsan (2015)
11’e 10 Kala (2009)
Saklı Yüzler (2007)
Eğreti Gelin (2005)

BANU FOTOCAN (“Gülten”)
Filmografi:
Görülmüştür (2019)
Anons (2018)
Aydede (2018)
Tuzdan Kaide (2018)
Sivas (2014)
Mavi Dalga (2013)
Tepenin Ardı (2012)

MÜFİT KAYACAN (“Adnan”)
Filmografi:
Görülmüştür (2019)
Kız Kardeşler (2019)
Anons (2018)
Körfez (2017)
Albüm (2016)
Abluka (2015)

ERDEM ŞENOCAK (“Kenan”)
Filmografi:
Görülmüştür (2019)
Son Çıkış (2018)
Anons (2018)

MERYEM YAVUZ (Görüntü Yönetmeni)
2019 Görülmüştür
2018 Borç
2018 Aydede
2015 Toz Bezi
2015 Salı (Kısa Film)
2014 – Kumun Tadı
2013 – Gözümün Nuru
2011 – Nolya (Kısa Film)
2008 – İki Çizgi
ALİ AGA (Kurgu)
2019 Görülmüştür
2017 Yol Kenarı
2017 Daha
2016 Genç Pehlivanlar (Belgesel)
2016 Mavi Bisiklet
2015 Kalandar Soğuğu
2015 Toz Bezi
2014 Kuzu
2013 Gözümün Nuru
2013 SaroyanLand (Belgesel)
2012 Şimdiki Zaman

Ödüller
– 38. İstanbul Film Festivali – En İyi Kurgu (Görülmüştür)
– 53. Uluslararası Antalya Film Festivali – En İyi Kurgu (Genç Pehlivanlar)
– 35. Ulualararası İstanbul Film Festivali – En İyi Kurgu (Kalandar Soğuğu)
– 20. Uluslararası Adana Film Festivali – En İyi Kurgu (Gözümün Nuru)
– 25. Uluslararası Ankara Film Festivali – En İyi Kurgu (Gözümün Nuru)
– 9. Uluslararası Londra Dünya Sineması Film Festivali – Yabancı Dilde Film Kategorisinde
En İyi Kurgu (The Jungle)

GÖRÜLMÜŞTÜR – FRAGMAN LİNK:


BASIN SORUMLUSU
Pınar Gök
Tel: 532 410 24 44
email: rpinargok@gmail.com

YAPIM ŞİRKETİ
+90 Film Yapım
Serkan Çakarer
Tel: +90 533 475 86 67
email: scakarer@gmail.com

Diğer yazıları Güney Birtek

Sinemacılardan Bakanlığa Çağrı

“Yasa teklifi hazırlayan Bakanlığa çağrıda bulunan Film Yönetmenleri Derneği, “komisyonca uygun bulunulmayan...
Devamı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir